IPL Hårborttagning och Hudföryngring

start-2IPL är ett intensivt pulserande långvågigt ljus. Det oskadliga ljuset absorberas av pigmentet i hårstrå eller pigmentfläck och omvandlas till hög värme som förstör cellerna. De flesta hår- och hudtyper går att behandla. Men generellt sett så uppnår man bäst resultat med så ljus hy och mörka strån som möjligt. Behandling kan ske både i ansikte och på kroppen och det krävs ofta fler behandlingar för ett optimalt resultat.

Vad innebär IPL-behandlingen?
Området som ska behandlas rengörs(rakas om det gäller hårborttagning). Ett lager med svalkande gel läggs på huden och därefter på börjas behandlingen med ljuset. Ljuspulsen brukar upplevas som ett stick. Efter en behandling med IPL kan man i vissa fall känna en tillfällig rodnad i det behandlade området.

Ca 2-3 veckor efter en behandling med IPL Kan man se ett märkbart resultat!

Viktigt att veta innan en IPL-behandling påbörjas!
Du ska undvika sol i minst 4 veckor innan behandling samt minst 1 vecka efter behandling. Vi rekommenderar hög solskyddsfaktor tex spf 30 efter utförd behandling första veckan.

IPL-Hårborttagning

Permanent hårborttagning med IPL-metoden bygger på intensivt pulserande ljus. Det oskadliga, långvågiga röda ljuset absorberas av melaninet i hårsäckarna och omvandlas till värme. Vid 70 grader förstörs proteinet i de hårceller som befinner sig  i tillväxtfasen och hårsäckens förmåga att producera hår försvinner permanent. Mycket effektiv både i ansikte och på kroppen.

Bikinilinje: 1.100kr
Brasilianskt: 1.500kr
Underben: 1.700kr
Hela ben: 2.200kr
Lår inkl Bikinilinje: 1.800kr
Hela ben inkl Bikinilinje: 2.900kr
Armhålor: 950kr
Rygg: 2.100kr
Axlar/skuldror: 1.100kr
Bringa: 750kr
Bringa/mage: 1.200kr
Underarm: 1.500kr
Hela armar: 2.500kr
Enstaka puls: 200kr

 

Välkommen att boka din behandling!

Du kan alltid ringa/maila eller komma till kliniken om du vill ställa frågor och få rekommendation om våra behandlingar.

 

IPL Hudföryngring

IPL-behandling är en ljusbehandling som används för hudföryngring, där ljuset verkar på djupet i huden och ökar elasticitet och spänst genom att stimulera till nybildning av kollagen och ellastin.

Åldrad, särskilt solskadad hud har förlorat kollagen och därmed blivit rynkig och mindre elastisk. IPL-behandlingen reducerar även ytliga blodkärl och pigmentfläckar som man ofta ser vid solskadad och åldrad hud. Vi är en av två kliniker i Sverige med speciell licens som gör att vi kan erbjuda den mest effektiva och kraftfulla IPL-behandlingen som finns på marknaden.

Helt ansikte inkl hals: 2.500kr
Dekolletage: 1.800kr
Händer: 1.500kr
Enstaka puls: 250kr

 

Välkommen med din bokning!

info@ilterclinic.se – 08-756 00 55